Ginekološki centar Dr. Mahira Jahić

Ginekološki centar Dr. Mahira Jahić

Pružamo vam sve ginekološke usluge, najsavremenije kolposkopske i PAPA dijagnostike, 3D/4D ultrazvučne dijagnostike do kontrolnih pregleda i savjetovanja.

U profesionalnom okruženju i prijateljskoj atmosferi, naš tim, koji čine visokokvalificirani stručnjaci, posvećen je da brine o ženama svih životnih dobi.

Ginekološki problemi mogu se pojaviti i u ranoj fazi. Zbog toga smo spremni da kroz razgovor sa mlađim djevojkama i njihovim roditeljima ukažemo na važnost ginekoloških pregleda.

Dobrodošli u Ginekološki centar Dr. Mahira Jahić!

Naše usluge

Sve usluge
PAPA test

PAPA test

Papa pregled je bezbolna metoda uzimanja ćelija sa površine grlića materice i mikroskopski pregled ćelija u cilju otkrivanja karcinoma grlića materice kao i prekanceroznih promjena na grliću, HPV infekcije i drugih infekcija.

Fetalni skrining

Fetalni skrining

Između 11. i 13.+ 6 nedjelja trudnoće, izvodi se ovaj vrlo bitan ultrazvučni pregled kojim se mogu otkriti ultrazvučni biljezi za određene hromosomopatije, ali i otkriti anomalije i abnormalnosti fetusa.

Kolposkopija

Kolposkopija

Kolposkopija je bezbolna dijagnostička procedura, u kojoj se koristi optički aparat koji vidno polje uvećava 4-40 puta, a cilj je praćenje promjena na grliću materice, vagini i vulvi. Kako se izvodi kolposkopija?

Krioterapija

Krioterapija

Krioterapija je metoda koja se koristi kod liječenja grlića materice. To je lokalno zamrzavanje oboljelog tkiva i nije praćeno bolovima niti krvarenjem. Sama procedura traje 5 do 10 minuta. Kada je krioterapija potrebna?

Procedura rezervacije termina je jednostavna. Popunite kratki obrazac i naše osoblje će vas kontaktirati u što kraćem roku.

Gdje se nalazimo?

Gdje se nalazimo?

Ginekološki centar Dr. Mahira Jahić se nalazi na adresi Branilaca BiH 1, C-1 (stari naziv LUKE, Alekse Šantića 1), kod Dramar centra.

U naselju gdje se nalazi Ginekološku centar Dr. Mahira Jahić, parking se ne naplaćuje, a najbliži parkinzi sa naplatom pripadaju zoni 2.

Novo sa bloga

PROČITAJ VIŠE
5 stvari koje žene trebaju znati o HPV infekciji
11.03.2024

5 stvari koje žene trebaju znati o HPV infekciji

Svako ko je imao seks bar jednom u životu može biti izložen HPV infekciji. Postoji više od 200 tipova HPV a samo je nekoliko povezano sa karcinomom grlića materice, HPV 16 i 18 su najčešći i izazivaju preko 70% karcinoma grlića materice. HPV infekcija se prati pomoću Papa testa i kolposkopije, svi karcinomi nastaju iz […]

Šta je Humani papiloma virus - HPV?
16.01.2023

Šta je Humani papiloma virus – HPV?

Danas se smatra da je HPV uzročnik karcinoma grlića materice, prekanceroznih lezija grlića, vagine i vulve kao i kondiloma na perinumu, vulvi, vagini i grliću materice. Humani papiloma virusi (HPV) ima oko 200 tipova, a 40 je specifično za anogenitalnu regiju. S obzirom na tkivo koje inficiraju, humani papilomavirusi dijele se na kožne (kutane), mukokutane […]

Sedmica prevencije nastanka karcinoma grlića materice
16.01.2023

Sedmica prevencije nastanka karcinoma grlića materice

U zemljama Evrope u posljednjoj sedmici januara obilježava se sedmica prevencije raka grlića materice. Ovo oboljenje može se spriječiti samo ukoliko se redovno obavlja ginekološki pregled, bar jednom godišnje. Procjenjuje se da više od 311 000 žena umre od karcinoma grlića materice svake godine. Od ovih smrtnih slučajeva, 91% se događa u zemljama u razvoju i […]

© 2024 Ginekološki centar Dr. Mahira Jahić
Dizajn i programiranje: Jellymetrics d.o.o. Tuzla